Projeler

Kozadan İpeğe Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Kooperatifi tarafından yürütülen projeler.
1. Kadın Kooperatifleriyle Deneyim Paylaşımı
Kozadan İpeğe Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Kooperatifi 2006-2008 yılları arasında uygulanan “Kadınların Ekonomik Hayattaki Şanslarını Artırma Projesi” sürecinde kuruldu ve kurulduktan hemen sonra projenin içinde aktif olarak yer aldı. FAS’daki kadın kooperatifleri ile deneyim paylaşımı bu çerçevede yaptığı çalışmaların başında gelmektedir.

2. Naylon Poşete hayır!
“Naylon Poşete Hayır” kampanyası kooperatif tarafından son 3 yıldır yürütülen ve sürekliliği sağlanan bir projedir. Projemize sivil toplum kuruluşları da konferans ve tekinliklerinde bez torbalar kullanarak destek sunmaktadır.
3. Ev Eksenli Çalışan Kadınların Kapasitesini Artırma Projesi
Dünya Bankası Sivil Toplum fon Programı 2009 tarafından finanse edilen proje Kozadan İpeğe Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Kooperatifinden aralıklarla iş alan ev eksenli çalışan kadınların kapasitelerini geliştirmelerine destek sunmak, kamu kurumlarıyla ilişki kurmalarını, kamusal alanda kendilerini ifade etmelerini sağlamak; kadınlarda kamusal haklara ilişkin farkındalık yaratmak, sosyal güvenlik hakkı ve sigortalılık bilincini geliştirmek amacıyla uygulanmıştır. Proje 1 Ağustos 2009 başlayıp, 1 Ocak 2010 tarihinde sona erdi. Projeden 25 ev eksenli çalışan kadın yararlandı.
4. Fransa-Almanya-Türkiye Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları
Fransa’dan Mix-Cite ve Almanya’dan Babop ile farklı toplumlarda toplumsal cinsiyet rollerinin nasıl biçimlendiği, ortaklıkların ve ayrıksı yönlerin neler olduğunun tartışıldığı bir değişim programı gerçekleştiriyoruz. Programın ilk ayağı 2008 yılında Berlin’de, ikinci ayağı 2009 yılında Toules’da üçüncü ayağı ise ağustos 2010 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.
5. Anne-Kız çalışması: Kuşaklararası Çatışmalar, Kuşaklararası Farklılıklar
Almanya Bremen’den Lidice Hause ve Gewitterziegen e.V. kurumları ile kuşaklar arasındaki çatışmanın farklı kültürlerde nasıl yaşandığına ilişkin “Anne-Kız” projesini uyguluyoruz. Bu projenin ilk ayağı Eylül 2009’da Ankara da yapıldı. Bremen’den 5 anne ve kızları, yine Türkiye’den 5 anne ve kızları bir araya gelip kuşaklar arası değer yargılarının değişimini birlikte tartıştılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder